Ключі до здорового психологічного стану

Психолог Кристина Гібберт у своїй книзі “8 ключів до здорового психологічного стану за допомогою вправ” досліджує переваги щоденних вправ, які впливають на психічне здоров’я.
Вона зазначає, що дослідження доводять важливість фізичної активності для запобігання хронічних захворювань.

Видання The Daily Mail публікує короткий опис вправ, які, на думку психолога, допомагають покращити психологічний стан людини.

Давно відомо, що фізична активність призводить до відчуття ейфорії, оскільки відбувається викид ендорфінів. Ця речовина допомагає протидіяти стресові, справитися з труднощами, відчути розслаблення, а отже і швидше відновити як фізичне, так і психічне здоров’я.

Дослідження свідчать, що депресія – одна з найбільш розповсюджених психічних хвороб, від якої виліковуються 80% людей. Вправи – найбільш вдалі ліки проти депресії, оскільки активність сприяє виробленню природних антидепресантів – серотоніну, допаміну та норадреналіну.

Вийдіть на пробіжку або прогулянку зі своїм товаришем. Заняття спортом у компанії підтримує відчуття натхнення, а перебування на свіжому повітрі – приємний бонус. Плавання – чудове поєднання фізичної активності та відпочинку.

Спорт сприяє відновленню рівноваги, зменшує відчуття занепокоєння, через зниження кров’яного тиску та пульсу. Ще він покращує психічний стан людини, дозволяючи більш ясно думати і в цілому дивитися позитивно на речі.

Фізичні вправи тренують інтуїцію, креативність та стресостійкість. Тривале займання спортом покращує вашу фізичну форму, а отже запобігає ситуаціям коли першопричиною поганого самопочуття є сором за власне тіло.

Аеробні вправи збільшують кількість кисню у крові, що дозволяє мозкові працювати активніше. Як результат – ви маєте холодний розум, як під час виконання вправ, так і після них. Асоціація Альцгельмера також підтвердила позитивний вплив фізичної активності на роботу мозку. Рівень IQ також відштовхується від того займається людина спортом чи ні.

Якщо у вас напружена мозкова діяльність – прогуляйтеся. Це матиме кращий влив на вас і вашу працездатність.




Коментарі