Як запам'ятати важливу інформацію

Щоб запам’ятати важливу інформацію, потрібно поділитися нею з іншими людьми, кажуть експерти.


Після обміну інформацією з іншими людьми ми зазвичай запам’ятовуємо і забуваємо все те, що і вони. При цьому правильна інформація зберігається, а невірна – стирається. Даний феномен називається “мнемонічною конвергенцією”. У дослідженні вчених з Прінстонського університету взяли участь 140 добровольців, пише The Hindustan Times .

Пов’язане зображенняУчасників розділили на групи по 10 чоловік. Добровольці взаємодіяли один з одним в спеціальній програмі (SoPHIE). Спочатку учасникам дали прочитати історії про різних людей, а потім попросили їх згадати. Потім добровольці листувалися між собою про ці історії. Кожен учасник протягом 2,5 хвилин розмовляв з трьома іншими людьми.

Після учасники знову повинні були згадати те, що вони прочитали спочатку. Їм давали підказку (ім’я людини). Дослідники оцінювали, наскільки схожі були спогади в кожній групі. Дослідження показало: бесіда з іншими учасниками впливала на те, що запам’ятовували добровольці. В цілому люди в кожній групі запам’ятовували і забували приблизно одне й те саме. Тобто, відбувалася синхронізація спогадів.

www.schoollife.org.ua

Коментарі